Paradigma - Argo-159

Welkom op dearbodienst.nl

Altijd op de hoogte?

Door De Arbodienst mist u niks! Lees hier alles over de ontwikkelingen binnen De Arbodienst en op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Hieronder vindt u onze artikelen. 

Argo Advies t2-28

Nieuws

Een arbeidsconflict, wat nu?

Het aantal arbeidsconflicten is namelijk in het afgelopen anderhalf jaar flink gestegen. Het is natuurlijk altijd beter om conflicten te voorkomen, maar wat moet u nu eigenlijk doen wanneer een conflict is ontstaan?
Argo Advies t2-13-1

Nieuws

Te hoge werkdruk, bij wie ligt de verantwoordelijkheid?

Afgelopen week verscheen een bericht over de hoge werkdruk voor Kamerleden en het voorstel om een psycholoog en huisarts aan te nemen. Aandacht voor het probleem is een goed teken, maar lost de inzet van artsen het probleem hiermee op?
Paradigma - Argo-165

Nieuws

Uw organisatie is net een auto

Veel organisaties streven het na: zij geven om de persoon en werken niet met nummers. Een goed streven! Maar wanneer het om omzetcijfers, prestaties of jaarverslagen gaat, lijkt die persoon vaak toch te verdwijnen in de cijfers. 
Paradigma - Argo-50

Nieuws

Eigen regie in werktijden: dat levert wat op!

Werken wanneer het de medewerker uitkomt. Dit klinkt als een nachtmerrie voor sommige werkgevers. Toch levert het u meer op dan u zou denken: flexibele werktijden hebben een heel positief effect op de medewerker.
Argo Advies t2-8

Nieuws

Maak de overstap naar De Arbodienst

Bent u opzoek naar een nieuwe arbodienst met een eigenzinnige en moderne kijk op verzuim? Maak dan de overstap naar De Arbodienst!
Argo Advies t2-44

Nieuws

Maak de overstap naar Bedrijfsgeneeskunde!

De reden om over te stappen van de ene naar de andere branche is voor iedereen anders. Bedrijfsarts Peter Boek maakte na ruim een jaar op de Spoedeisende Hulp de overstap naar de Bedrijfsgeneeskunde. 
De Arbodienst - pensioen en verzuim

Nieuws

Moet ik nu al met pensioen?

Bij De Arbodienst zien wij regelmatig dat medewerkers die tegen hun pensioenleeftijd aanzitten, uitvallen. IWij vertellen u meer over de mogelijkheden die er zijn om toe te werken naar een mooie afsluiting van het werkende leven.
Argo Advies t2-28

Nieuws

Een medewerker zit al een jaar in het verzuim, wat nu?

Er moet veel gebeuren wanneer een medewerker al bijna een jaar niet in staat is om de eigen functie uit te voeren. Maar met goede voorbereiding en met ondersteuning van De Arbodienst hoeft dit niet ingewikkeld te zijn.
Preventief verzuimbeleid: kunt u verzuim voorkomen? “Nu heb ik het over de dingen waar het over zou móeten gaan” Verzuim en vakantie, hoe werkt dat eigenlijk? Loop een dagje mee met de POB Tijd besparen? Geef de RI&E volledig uit handen ‘Het gaat om de beste uitkomst voor de medewerker’ “Deze medewerker is écht ziek” RI&E: van theoretisch document naar praktische tool “Privé is privé, daar heb ik als werkgever niks mee te maken” Wat mag u als werkgever vragen aan uw verzuimende medewerker? “Ik ben toch geen arts, dus ik mag niks van de klachten vinden” U moet met spoed naar de bedrijfsarts!... Of niet? Hoe zorgt u ervoor dat u vanaf het begin de juiste begeleiding biedt? Ga je voor een preventief medisch onderzoek of voor een medische keuring? De werkgever belt buiten werktijd: opnemen of laten gaan? Werk en privé gescheiden houden: moeten we dat wel willen? Wat zijn uw verzuimdoelen voor 2021 en hoe gaat u ze behalen? Hebben we als leidinggevenden nog wel tijd om leiding te geven? De Arbodienst is officieel gelanceerd Verzuim vanwege arbeidsconflict: en nu? Wachtlijstbemiddeling: waar wacht u nog op?! Ik neem een weekje ziek Totaal 6 weken verlof voor partners Tijd om de RI&E uit de onderste la te halen! Thuiswerken… Hoe dan? Hebben we nog wel tijd voor dat gecomplimenteer en gewaardeer? Breaking news: een verplicht PMO levert uw organisatie niets op! Met trots lanceert Argo Advies haar vernieuwde website! Vitaliteitskermis komt naar je toe Langdurig arbeidsverzuim; en nu?  Duurzame Inzetbaarheid: zijn we lekker bezig of missen we nog iets?