Paradigma - Argo-159

Welkom op dearbodienst.nl

Altijd op de hoogte?

Door De Arbodienst mist u niks! Lees hier alles over de ontwikkelingen binnen De Arbodienst en op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Hieronder vindt u onze artikelen. 

Paradigma - Argo-189

Nieuws

‘Iedereen speelt een belangrijke rol in het terugdringen van verzuim.’

Al meer dan tien jaar werken Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe BV (MTEE) en De Arbodienst met elkaar samen op het gebied van verzuim en duurzame inzetbaarheid. En in die tijd is er een belangrijke veranderingen gerealiseerd!
Arbodienst '21-19-min

Nieuws

Voer het eerlijke gesprek

In de terugkoppelingen van arboprofessionals aan u vindt u vaak als laatste het advies om samen in gesprek te gaan, verwachtingen met elkaar te bespreken en samen tot een concreet einddoel te komen.
Argo Advies t2-13-1

Nieuws

Energietekorten? Kom uit de zombie-stand!

In de dagelijkse praktijk komen we veel in aanraking met verzuimende medewerkers die zo goed als opgebrand zijn. Als werkgever wilt u dit natuurlijk voorkomen. Daarom help ik u met handvatten voor in uw organisatie.
Paradigma - Argo-73

Nieuws

''Een van mijn medewerkers heeft een verslaving, wat moet ik doen?"

U heeft een vermoeden dat uw medewerker kampt met een mogelijke alcohol- of drugsverslaving, of een medewerker naar u toe komt en aangeeft te kampen met een verslaving. Wat doet u dan als leidinggevende en hoe kunt u uw medewerker helpen?
Paradigma - Argo-246

Nieuws

Een gesprek is geen eenrichtingsverkeer

Op een heerlijke herfstdag liep ik door het park. Al wandelend in de natuur mijn hoofd leegmaken en de werkdag afsluiten. Alleen nu nam ik tijdens die wandeling iets waar dat mij als persoon, maar zeker ook als Adviseur Arbeid en Gezondheid triggerde...
Paradigma - Argo-165

Nieuws

Veel verzuim? Dat ligt aan uw communicatie!

Communiceren is veel meer dan alleen de boodschap overbrengen. Het vertellen alléén is niet effectief. Als het zo simpel was dan hadden we een hoop gedoe in de wereld kunnen voorkomen. Maar wat is er dan nog meer voor nodig?
Argo Advies t2-72-2

Nieuws

Vergrijzing op de werkvloer; een kans of een bedreiging?

Welke effecten de vergrijzing op de samenleving heeft, is bekend. Maar dat dit ook terug te zien is op de werkvloer, daar staan we minder bij stil. Het leeftijdsverschil op de werkvloer is groter dan ooit door het toenemende aantal oudere medewerkers...
Argo Advies t2-38

Nieuws

“Mijn medewerker wil de oorzaak van het verzuim niet delen”

In de meeste gevallen vertelt een medewerker direct bij de ziekmelding wat de oorzaak is van het verzuim. Echter in sommige gevallen wil een medewerker helemaal niets vertellen de oorzaak van het verzuim; wat in veel gevallen leidt tot grote frustrat...
“Mijn medewerker wil de oorzaak van het verzuim niet delen” Soms is het letterlijk duwen en trekken Koffie drinken, zo doe je dat! Een arbeidsconflict, wat nu? Te hoge werkdruk, bij wie ligt de verantwoordelijkheid? Uw organisatie is net een auto Eigen regie in werktijden: dat levert wat op! Maak de overstap naar De Arbodienst Maak de overstap naar Bedrijfsgeneeskunde! Moet ik nu al met pensioen? Een medewerker zit al een jaar in het verzuim, wat nu? Preventief verzuimbeleid: kunt u verzuim voorkomen? “Nu heb ik het over de dingen waar het over zou móeten gaan” Verzuim en vakantie, hoe werkt dat eigenlijk? Loop een dagje mee met de POB Tijd besparen? Geef de RI&E volledig uit handen ‘Het gaat om de beste uitkomst voor de medewerker’ “Deze medewerker is écht ziek” RI&E: van theoretisch document naar praktische tool “Privé is privé, daar heb ik als werkgever niks mee te maken” Wat mag u als werkgever vragen aan uw verzuimende medewerker? “Ik ben toch geen arts, dus ik mag niks van de klachten vinden” U moet met spoed naar de bedrijfsarts!... Of niet? Hoe zorgt u ervoor dat u vanaf het begin de juiste begeleiding biedt? Ga je voor een preventief medisch onderzoek of voor een medische keuring? De werkgever belt buiten werktijd: opnemen of laten gaan? Werk en privé gescheiden houden: moeten we dat wel willen? Wat zijn uw verzuimdoelen voor 2021 en hoe gaat u ze behalen? Hebben we als leidinggevenden nog wel tijd om leiding te geven? De Arbodienst is officieel gelanceerd Verzuim vanwege arbeidsconflict: en nu? Wachtlijstbemiddeling: waar wacht u nog op?! Ik neem een weekje ziek Totaal 6 weken verlof voor partners Tijd om de RI&E uit de onderste la te halen! Thuiswerken… Hoe dan? Hebben we nog wel tijd voor dat gecomplimenteer en gewaardeer? Breaking news: een verplicht PMO levert uw organisatie niets op! Met trots lanceert Argo Advies haar vernieuwde website! Vitaliteitskermis komt naar je toe Langdurig arbeidsverzuim; en nu?  Duurzame Inzetbaarheid: zijn we lekker bezig of missen we nog iets?