Paradigma - Argo-159

Welkom op dearbodienst.nl

Altijd op de hoogte?

Door De Arbodienst mist u niks! Lees hier alles over de ontwikkelingen binnen De Arbodienst en op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Hieronder vindt u onze artikelen. 

Argo Advies t2-13-1

Nieuws

Gedeelde smart is halve smart

‘Jouw problemen thuis zijn toch niet mijn probleem?’ Wanneer ik dit te horen krijg, snap ik enerzijds de reactie, echter zie ik het in het belang van zowel werkgever als medewerker om er toch over in gesprek te gaan wanneer een privé gerelateerde sit...
Arbodienst '21-12-min

Nieuws

Nieuwe criteria RI&E per 1 juli: wat betekent het voor de werkvloer?

De RI&E breidt zich steeds verder uit en gaat met de ontwikkelingen in organisaties en de samenleving mee. Dit betekent dat de RI&E regelmatig wordt geüpdatet om er voor te zorgen dat medewerkers en organisaties nog steeds veilig te werk gaan...
Argo Advies t2-72-2

Nieuws

‘Ieder mens in de spreekkamer heeft zijn eigen verhaal’

12 mei 2022 is het weer zo ver: de dag van de verpleegkundige. Een speciale dag om een belangrijke functie binnen De Arbodienst in het zonnetje te zetten, namelijk de Arboverpleegkundige. Miranda van Schaik weet hoe het is om zowel verpleegkundige al...
Paradigma - Argo-59

Nieuws

Afscheid zieke medewerkers: uit het oog, uit het hart?

Wat gebeurt er eigenlijk wanneer een medewerker ziek uit dienst gaat, of een WIA-beschikking heeft ontvangen? Wij nemen u kort mee in de verschillende scenario’s, wat het betekent voor de schadelast en de bijbehorende kosten.
Argo Advies t2-8

Nieuws

Persbericht: ENRGY wordt De Arbodienst

ENRGY sluit zich per 1 juli 2022 aan bij paraDIGMA groep en gaat verder onder de naam De Arbodienst; de arbodienstverlener van paraDIGMA groep. De Arbodienst verstevigt hiermee haar positie in de markt.
Arbodienst '21-29-min

Nieuws

Het verhaal achter het verhaal

Wanneer het soms lijkt of uw medewerker geen goede reden heeft om iets wel of niet te doen, of wanneer het gedrag van uw medewerker opeens verandert, zit er waarschijnlijk meer achter het verhaal dan wat uw medewerker u vertelt. Maar hoe komt u achte...
Laptop data

Nieuws

Informatie kwetsbaarheid Spring4Shell

Naar aanleiding van de kwetsbaarheid rondom Spring4Shell hebben wij ook de applicaties en software waar De Arbodienst mee werkt, onderzocht op kwetsbaarheden. 
Argo Advies t2-3

Nieuws

Vriendschap en verzuim, hand in hand kameraden?

Als adviseur Arbeid en Gezondheid bij de MKB desk maak ik, Iris Romijn, het vaak mee: werk en privé lopen door elkaar op de werkvloer. Het is eerder regel dan uitzondering. Maar soms krijgt deze relatie een onaangename wending. 
Maak kennis met de arbeidshygiënist Dag van de ongemakkelijke momenten Plan van aanpak maken, waar wacht je nog op?! Zitten uw medewerkers op de juiste plek? “Bijna een jaar later kan ik zeggen dat ik heb gevonden wat ik zocht. Dat gun ik anderen ook!” Stress, wat doet dat met ons? Het aanpakken van een plan van aanpak Succesvolle onboarding in 5 stappen! ‘Iedereen speelt een belangrijke rol in het terugdringen van verzuim.’ Voer het eerlijke gesprek Energietekorten? Kom uit de zombie-stand! ''Een van mijn medewerkers heeft een verslaving, wat moet ik doen?" Een gesprek is geen eenrichtingsverkeer Veel verzuim? Dat ligt aan uw communicatie! Vergrijzing op de werkvloer; een kans of een bedreiging? “Mijn medewerker wil de oorzaak van het verzuim niet delen” Soms is het letterlijk duwen en trekken Koffie drinken, zo doe je dat! Een arbeidsconflict, wat nu? Te hoge werkdruk, bij wie ligt de verantwoordelijkheid? Uw organisatie is net een auto Eigen regie in werktijden: dat levert wat op! Maak de overstap naar De Arbodienst Maak de overstap naar Bedrijfsgeneeskunde! Moet ik nu al met pensioen? Een medewerker zit al een jaar in het verzuim, wat nu? Preventief verzuimbeleid: kunt u verzuim voorkomen? “Nu heb ik het over de dingen waar het over zou móeten gaan” Verzuim en vakantie, hoe werkt dat eigenlijk? Loop een dagje mee met de POB Tijd besparen? Geef de RI&E volledig uit handen ‘Het gaat om de beste uitkomst voor de medewerker’ “Deze medewerker is écht ziek” RI&E: van theoretisch document naar praktische tool “Privé is privé, daar heb ik als werkgever niks mee te maken” Wat mag u als werkgever vragen aan uw verzuimende medewerker? “Ik ben toch geen arts, dus ik mag niks van de klachten vinden” U moet met spoed naar de bedrijfsarts!... Of niet? Hoe zorgt u ervoor dat u vanaf het begin de juiste begeleiding biedt? Ga je voor een preventief medisch onderzoek of voor een medische keuring? De werkgever belt buiten werktijd: opnemen of laten gaan? Werk en privé gescheiden houden: moeten we dat wel willen? Wat zijn uw verzuimdoelen voor 2021 en hoe gaat u ze behalen? Hebben we als leidinggevenden nog wel tijd om leiding te geven? De Arbodienst is officieel gelanceerd Verzuim vanwege arbeidsconflict: en nu? Wachtlijstbemiddeling: waar wacht u nog op?! Ik neem een weekje ziek Totaal 6 weken verlof voor partners Tijd om de RI&E uit de onderste la te halen! Thuiswerken… Hoe dan? Hebben we nog wel tijd voor dat gecomplimenteer en gewaardeer? Breaking news: een verplicht PMO levert uw organisatie niets op! Met trots lanceert Argo Advies haar vernieuwde website! Vitaliteitskermis komt naar je toe Langdurig arbeidsverzuim; en nu?  Duurzame Inzetbaarheid: zijn we lekker bezig of missen we nog iets?