Paradigma - Argo-159

Welkom op dearbodienst.nl

Altijd op de hoogte?

Door De Arbodienst mist u niks! Lees hier alles over de ontwikkelingen binnen De Arbodienst en op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Hieronder vindt u onze artikelen. 

Argo Advies t2-7

Nieuws

Wat mag u als werkgever vragen aan uw verzuimende medewerker?

Als een medewerker zich ziek meldt, wilt u als werkgever graag weten wat er aan de hand is. Niet alleen omdat u betrokken bent bij uw medewerker, maar ook omdat u waarschijnlijk in wil kunnen schatten hoe lang uw medewerker aanwezig zal zijn. Toch ma...
Argo Advies t2-55

Nieuws

“Ik ben toch geen arts, dus ik mag niks van de klachten vinden”

“Ik ben toch geen arts, dus ik mag niks van de klachten vinden”, leidinggevenden worstelen vaak met deze gedachte als een medewerker langdurig verzuimt. Vaak drukt het onmacht uit om regie te pakken in het verzuim en de medewerker weer richting het w...
Argo Advies t2-76

Nieuws

U moet met spoed naar de bedrijfsarts!... Of niet?

Het verzoek ‘u moet direct naar de bedrijfsarts’ of ‘de bedrijfsarts moet met spoed komen’ komt regelmatig voor. Maar heeft de bedrijfsarts in alle gevallen de gouden tip of het verlossende antwoord? 
Argo Advies t2-23

Nieuws

Hoe zorgt u ervoor dat u vanaf het begin de juiste begeleiding biedt?

Uw werkdag begint, met een kop koffie in de hand gaat u eens kijken wat deze dag zal brengen. Dan gaat de telefoon. Het is een van uw medewerkers, hij belt om zich ziek te melden. Goede verzuimbegeleiding begint natuurlijk al voordat een medewerker z...
Argo Advies t2-28

Nieuws

Ga je voor een preventief medisch onderzoek of voor een medische keuring?

Een vitale organisatie begint met vitale medewerkers, en daar kunt u als werkgever aan bijdragen. Zo is er het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) en de medische keuring. Maar welke past u toe?
pexels-andrea-piacquadio-859264

Nieuws

De werkgever belt buiten werktijd: opnemen of laten gaan?

Het gebeurt regelmatig: even antwoorden op een berichtje voor het slapen gaan of in het weekend de mailbox nog snel bijwerken. Maar doen we er wel goed aan om altijd maar bereikbaar te zijn voor het werk? 
Argo Advies t2-62

Nieuws

Werk en privé gescheiden houden: moeten we dat wel willen?

Er is geen knop of schakelaar die we kunnen omzetten om van werk naar privé te switchen of andersom. Maar heeft u er wel eens over nagedacht over hoe werk en privé elkaar op een positieve manier kunnen beïnvloeden?
Argo Advies t2-50

Nieuws

Wat zijn uw verzuimdoelen voor 2021 en hoe gaat u ze behalen?

Het verlagen van het verzuim binnen uw organisatie. Een mooi doel voor het nieuwe jaar.  Maar hoe pakt u dat aan?