Argo Advies t2-23

Welkom op dearbodienst.nl

Loop een dagje mee met de POB

Je bent Praktijkondersteuner van de Bedrijfsarts? Dat ken ik niet, wat is dat? Deze vraag krijg ik vaak wanneer ik, Loes Rijpma, vertel wat ik doe bij De Arbodienst. Niet zo gek natuurlijk, aangezien deze functie nog een beetje in de kinderschoenen staat. Daarom des te leuker om eens uit te leggen hoe mijn werkdag eruit ziet.

Geen spreekuur is hetzelfde

De Adviseurs Arbeid en Gezondheid boeken spreekuren in mijn agenda. Dit kan zijn met mensen die nog maar kort in het verzuim zitten, maar ook met medewerkers die ik al vaker heb gesproken. Aan mij dan de taak om te bespreken hoe het met ze gaat, wat er speelt maar vooral ook om te kijken met de medewerker welke mogelijkheden er nog wél zijn als we kijken naar re-integratie en opbouw. Hier maak ik dan een advies over voor medewerker en werkgever. Geen spreekuur is hierin hetzelfde en er zijn ook dagen bij waar veel van de gesprekken gaan over het gedrag dat mensen al jaren vertonen of andere zaken die invloed hebben op het verzuim. Het is aan mij om mensen dan, met de juiste dosis empathie en oprechte interesse, een spiegel voor te houden. Het is mijn taak om de juiste vragen te stellen en vooral veel te luisteren en er voor de medewerker te zijn.

Na mijn dagelijkse spreekuren ga ik in overleg met de bedrijfsarts om de adviezen van die dag door te nemen. Dan loopt de bedrijfsarts na of de adviezen die ik geschreven heb, passend zijn. Zo nodig stellen we deze bij en daarna kan ik deze naar adviseur, medewerker en werkgever sturen.

Daar doe je het voor

Naast de spreekuren ben ik ook aanwezig bij overleggen tussen de bedrijfsarts en adviseurs. Hier wordt vaak, besproken wat ons opvalt binnen een bedrijf als verzuimredenen. Zo kunnen wij vanuit de Arbodienst zo goed mogelijk passende hulp bieden en interventies inzetten om verzuim te voorkomen of eerder te signaleren.

Al met al is geen dag hetzelfde en vliegt de tijd voorbij. Voordat ik afsluit, kijk ik nog even hoe mijn agenda van morgen eruit ziet. Dan krijg ik ineens nog een mailtje van een adviseur dat we iemand heel blij hebben gemaakt met het advies. Tevreden en met een glimlach doe ik mijn laptop dicht. ‘’Gelukkig maar, daar doe ik het voor!’’. Na m’n werkdag doe ik mijn schoenen aan, zet mijn koptelefoon op en start een leuke podcast. Tijd voor een wandeling.

Kom werken bij De Arbodienst

Wil jij net als Loes komen werken bij De Arbodienst? Wacht dan niet langer en solliciteer. De Arbodienst werkt landelijk, hierdoor word jij altijd ingedeeld in een inzetbaarheidsteam bij jou in de buurt. Wel zo makkelijk.

Bekijk onze vactures en solliciteer!

Het Laatste Nieuws