Argo Advies t2-72-2

Welkom op dearbodienst.nl

Arboverpleegkundige bij De Arbodienst

‘Ieder mens in de spreekkamer heeft zijn eigen verhaal’

12 mei 2022 is het weer zo ver: de dag van de verpleegkundige. Een speciale dag om een belangrijke functie binnen De Arbodienst in het zonnetje te zetten, namelijk de Arboverpleegkundige. Miranda van Schaik weet hoe het is om zowel verpleegkundige als Arboverpleegkundige te zijn en zou geen ander beroep meer willen uitvoeren.

Maatwerk en een luisterend oor

Miranda: “Ik ben oktober 2014 (toen nog Argo Advies) gestart in de rol van adviseur inzetbaarheid, tegenwoordig de Adviseur Arbeid en Gezondheid. De visie en werkwijze spraken mij gelijk aan en daarnaast vind ik de organisatie uniek. Toen ik de kans kreeg om mezelf in 2018 door te ontwikkelen naar Arboverpleegkundige heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. In 2012 heb ik namelijk de HBO-V opleiding afgerond, en na die tijd maar kort als verpleegkundige in de thuiszorg gewerkt. Ik kwam er al snel achter dat ik niet gelukkig word van aan het bed staan en onder veelal tijdsdruk te werken. Nu ik werkzaam ben bij De Arbodienst in de rol van Arboverpleegkundige zit ik helemaal op mijn plek. Ik krijg nu de tijd om dat gesprek aan te gaan, een luisterend oor te bieden en echt in contact te komen met de persoon tegenover mij. Door mijn rol als AVK zit ik met veel verschillende mensen in de spreekkamer, met ieder zijn eigen verhaal. Elk persoon is uniek en daardoor blijft het ook maatwerk. Elke dag is anders en de gesprekken zullen mij niet snel vervelen.”

Divers inzetbaar

In haar functie werkt Miranda niet alleen samen met de medische professionals van De Arbodienst:  “Er is een intensieve samenwerking met de andere disciplines en labels van paraDIGMA groep. Zo kan ik door mijn verleden als adviseur nog vaak demedicaliseren in de spreekkamer en op zoek gaan naar de ‘bron’ van het verzuim. Ook spelen de Arboverpleegkunde een belangrijke rol  bij het uitvoeren van de PMO’s en PAGO’s van PDG Health Services en spring ik bij wanneer het druk is. Zo timmeren we met zijn allen hard aan de weg!”

Dit zal de komende jaren niet anders worden voor de Arboverpleegkundigen door het hele land. “Er is een landelijk tekort aan bedrijfsartsen, hierdoor is de rol van de AVK’ers steeds belangrijker geworden en worden we bij steeds meer betrokken. Ik hoop dat we ons als Arboverpleegkundige nog verder kunnen profileren in de bedrijfsgezondheidszorg en dat we zowel verzuim als op het gebied van preventie onze expertise kunnen blijven inzetten.”

Wist je dat…

De beroepsgroep van de Arboverpleegkundige dit jaar 75 jaar bestaat? Toch is binnen De Arbodienst nog een relatief jonge, maar hard groeiende functie. In 2020 spraken wij Jessica Meijboom over haar rol als Arbovepleegkundige en hoe zij deze rol op de kaart heeft gezet binnen De Arbodienst. Ondertussen werken er 36 enthousiaste en gedreven AVK’ers binnen De Arbodienst. Wil jij dit team komen versterken? Bekijk dan onze vacatures voor Arboverpleegkundige in jouw regio en solliciteer!

Miranda van SchaikMiranda van Schaik, Arboverpleegkundige bij De Arbodienst

Het Laatste Nieuws