Paradigma - Argo-50

Welkom op dearbodienst.nl

Van ZZP naar MKB

Hoe De Arbodienst ontzorgt als u ZZP-er was en MKB-ondernemer wordt

Wanneer u meer opdrachten het dan u aankunt en verder groeien alleen kan door extra handen en hersens voor u te laten werken, is personeel in dienst nemen een logische en tegelijk spannende stap. U wilt ervoor gaan en weet ook dat u te maken krijgt met andere wetgeving, nog onbekend risico en het vraagt om een bewust leiderschap. Op diverse vlakken kan De Arbodienst u bijstaan.

Arbowet

In de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) staat dat u verplicht bent om een basiscontract af te sluiten met een arbodienstverlener. Hierin staat ook wat u zelf mag doen en waarin u u moet laten ondersteunen door een arbodienstverlener of bedrijfsarts. Is er een CAO in uw branche? Heeft u een verzuimprotocol? Sluit u een verzuimverzekering af?

Verzuimbegeleiding

Wanneer een medewerker toch in het verzuim raakt, hebben zowel werkgever als medewerker rechten en plichten. Wat moet u wanneer doen volgens de Wet Verbetering Poortwachter aan re-integratie? Een aardige klus om zelf te monitoren en alles tijdig te plannen en uit te voeren naast uw dagelijkse werkzaamheden.

Slechts het terugdringen van verzuim is niet een doel op zich. Beter richt u zich op het aanbrengen van een structurele focus op preventie en amplitie. Niet altijd even leuk om te horen, maar verzuim blijkt meestal een managementprobleem. Niet alleen bij de kapper mag je vaker in de spiegel kijken. De Adviseur Arbeid & Gezondheid van De Arbodienst houdt u die met zorg voor.

Mediation en conflictbegeleiding

U doet er alles aan om het te voorkomen en toch heeft u niet alles in de hand. Zo kan het voorkomen dat u plots te maken hebt met een dreigend of inmiddels ontstaan conflict. Dan is het extra fijn wanneer u ondersteuning krijgt van een mediator of juridisch advies kunt ontvangen. Beide kan een Adviseur Arbeid & Gezondheid voor u optuigen. U hoeft het niet alleen te doen.

HR Desk

U bent van éénpitter naar kleine ondernemer gegaan maar iemand voor human resources of personeelszaken is er nog niet. U heeft zelf allerlei petten op. Een adviseur van De Arbodienst kan u van benodigde basisinformatie voorzien. Tegelijk is het effectief om vrijblijvend te sparren met een HR-deskundige. Ook dat zit in een abonnement van De Arbodienst. U wilt weer snel kunnen focussen op werken in en aan uw bedrijf.

Beter in je vel-lijn” en eenmalig adviesgesprek rondom mentaal welzijn

De statistieken liegen er niet om, het mentaal welzijn van werkend Nederland vraagt aandacht. Tijdig gehoor geven aan wat er speelt bij medewerkers is een groot goed. U bent niet altijd de aangewezen persoon voor dit soort gesprekken, hoe goed de band met het team ook is. De “Beter in je vel-lijn” is direct bereikbaar voor medewerkers zonder dat er iets gedocumenteerd wordt. Ook kan preventief of binnen de eerste vier weken van verzuim een eenmalig adviesgesprek met een psycholoog worden aangevraagd.

Aandacht voor rouw en vrouw gerelateerde zaken op de werkvloer

Verlies is in een mensenleven onvermijdelijk, dus grote kans dat een medewerker hier op een dag mee te maken krijgt. Verlies mag u in deze in de breedste zin van het woord zien, het gaat niet alleen maar over sterfgevallen. Hoe fijn is het dan als u weet hoe hier op de werkvloer mee om te gaan? U goed laten informeren kan hierbij het proces positief beïnvloeden.

Zo ook over vrouw gerelateerde problematiek op de werkvloer. Er wordt steeds openlijker over zwangerschap, bevallen en de overgang geschreven en gesproken, echter nog lang niet voldoende. Begrijpelijk als u hier als startend MKB-ondernemer nog niet bij stilstaat. Van belang is dan om vrouwen in uw team minstens te kunnen begrijpen. Om die reden voorziet De Arbodienst u graag van de juiste informatie en ondersteuning.

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Op het moment dat u personeel in dienst neemt, bent u verplicht een risico-inventarisatie en -evaluatie op te stellen. De Inspectie SZW controleert hier op. In de RI&E legt u de veiligheids- en gezondheidsrisico’s voor uw medewerkers vast en de maatregelen die u daartegen neemt. Ver van je bed show? De Arbodienst wijst u de weg en brengt u in contact met de juiste organisaties.

U hoeft het niet alleen te doen

Er is dus veel dat u kunt tegenkomen, veel dat u kunt doen om een vitale onderneming te bouwen en houden, en gelukkig hoeft u dat niet alleen te doen. Sterker nog; vraag tijdig hulp want u bent al druk genoeg. Als leider bepaalt u de cultuur binnen uw bedrijf. Leef het goed voor; reik uit, vraag om hulp, werk samen. Interesse in samenwerking met De Arbodienst? Lees meer over wat wij voor u kunnen betekenen op onze website.

Het Laatste Nieuws