Argo Advies t2-22

Welkom op dearbodienst.nl

Het is een samenspel tussen leidinggeven, HR en medewerker

Zitten uw medewerkers op de juiste plek?

Hebben uw medewerkers het naar hun zin, zijn ze enthousiast over het werk, gemotiveerd en benutten uw medewerkers hun potentieel? Kortom, zitten uw medewerker op hun plek? Het zal niet als een verrassing komen dat wanneer medewerkers op de juiste plek zitten het welzijn van de medewerkers, de duurzame inzetbaarheid en de productiviteit toenemen. Maar hoe kunt u als werkgever ervoor zorgen dat de medewerkers op de juiste plek zitten?

Samen werken aan de loopbaan

Zorgen dat de juiste medewerker op de juiste plek zit, is een samenspel tussen leidinggeven, HR en medewerker. Er zijn veel verschillende trajecten om een medewerker te helpen om te ontdekken waar zijn of haar competenties en interesses liggen. Maar samen werken aan de loopbaan begint al veel eerder en ook veel simpeler, namelijk door hier regelmatig samen gesprekken over te voeren. Medewerkers kunnen het als lastig ervaren om aan te kaarten dat ze het werk niet meer zo leuk vinden, of dat ze uitdaging missen. Zorg dus dat je als werkgever en leidinggevende een cultuur creëert waarin medewerkers dit durven uit te spreken. Het helpt ook als er actief gevraagd wordt naar hoe een medewerker zich voelt in zijn of haar huidige functie.

Welke personen passen bij uw organisatie?

Naast dat er actief met medewerkers naar hun loopbaan gekeken wordt, begint alles natuurlijk met het aannemen van uw medewerkers. Bedenk als werkgever goed naar wat voor medewerkers u op zoek bent: wat verwacht u van uw (toekomstige) medewerkers en wat heeft u als werkgever te bieden? Door aan de voorkant goed te bekijken wat u nodig heeft als organisatie en wat u te bieden heeft, kan er een betere match gemaakt worden bij het aannemen van nieuw personeel. De kans dat medewerkers beter en langer op de juiste plek zitten, is dan groter.

Verzuim preventie

Medewerkers die op hun plek en lekker in hun vel zitten, verzuimen aanzienlijk minder. Door tijd en energie te investeren in dit onderwerp zorgt later voor verminderd verzuim en verhoogde productiviteit. Ook in deze vraagstukken en de preventie is uw Adviseur Arbeid & Gezondheid uw sparringpartner, voorziet u graag van advies en sluit waar nodig aan bij gesprekken met medewerkers.

Neem vrijblijvend contact met ons op 

Het Laatste Nieuws