Argo Advies t2-18

Welkom op dearbodienst.nl

Evaluatiemoment tussen werkgever en medewerker

Communicatie voor een duurzaam herstel

Wanneer een medewerker in het verzuim komt, is er op een bepaald moment een gesprek met één van de medisch professionals. Dit kan met de bedrijfsarts zijn, maar ook met een Arboverpleegkundige of Praktijkondersteuner Bedrijfsarts. Na zo’n gesprek ontvangt de medewerker een terugkoppeling. Hierin kan staan: ‘frequent evalueren tussen werkgever en medewerker’. Maar wat wordt er precies bedoeld met deze zin?

Minder stagnatie door goede communicatie

Goed contact tussen de medewerker en werkgever zorgt, voordat er sprake is van verzuim, al voor een goede werkrelatie en biedt persoonlijk leiderschap voor beiden. Eerlijke feedback en open communicatie tussen de werkgever en medewerker kan verzuim voorkomen. En wanneer een medewerker onverhoopt in het verzuim terechtkomt, is dit contact net zo belangrijk als daarvoor. Frequent contact tussen de werkgever en medewerker, voorkomt stagnatie tijdens de re-integratie. Dit omdat er ruimte is om op dat moment aan te geven waar de medewerker tegenaan loopt en hier op tijd kan worden ingegrepen.

Ook is het voor zowel de medewerker als de werkgever belangrijk om eerlijk aan te geven hoe zij terugkijken op de re-integratie. Wat is beiden opgevallen? Wat gaat er anders dan voor het verzuim en wat kunnen we hier tegen doen?

De terugkoppeling

De terugkoppeling die de medisch professionals opmaken is natuurlijk altijd een advies. Het advies kan altijd gezamenlijk aangepast worden door werkgever en medewerker naar eigen inzicht. Houd elkaar op de hoogte van het herstel, spreek uit wat er door u heen gaat. Evalueer dit moment en bespreek aan de hand daarvan de volgende stap.

Mocht u het idee hebben dat het allemaal iets te snel gaat, dan kunt u dit altijd aangeven tijdens dit gesprek. Onderbouw dan waarom het nog niet haalbaar is om bijvoorbeeld de uren of werkzaamheden uit te breiden. Mocht u juist het idee hebben dat u al tot veel meer in staat bent, onderbouw dit dan ook bij uw werkgever. Vaak is het fijn als een andere partij ook meekijkt of het raadzaam is om op te bouwen. Wees eerlijk naar uzelf en naar elkaar, juist voor een duurzaam herstel.

Onafhankelijk advies

De Adviseurs Arbeid en Gezondheid en medisch professionals van De Arbodienst geven zowel voordat er sprake is van verzuim als tijdens het verzuim adviezen en terugkoppelingen. Zo ook het koffiedrinken met elkaar. Heeft u dit advies ontvangen en wilt u weten wat het doel is van een koffiegesprek? Lees dan hier het artikel. Op onze website vindt u nog meer adviezen en handige tips om het contact tussen medewerker en werkgever te optimaliseren.

Het Laatste Nieuws