Arbodienst '21-19-min

Welkom op dearbodienst.nl

De rol van de arbeidshygiënist binnen Team Veiligheid

Maak kennis met de arbeidshygiënist

De mondhygiënist kennen we, maar wist u ook dat er een arbeidshygiënist bestaat? De arbeidshygiënist draagt zorg voor een gezonde werkplek. Ze zijn specialisten die uw bedrijf helpen met het objectiveren en beheersen van gezondheidsrisico’s op de werkplek. De Arbeidshygiënist is 1 van de 4 verplichte kerndeskundigen zoals genoemd in de Arbowet en geen onbelangrijke.

Maak kennis met de arbeidshygiënist en de rol die zij bekleden binnen Team Veiligheid van De Arbodienst.

De rol van de arbeidshygiënist

Net als de overige kerndeskundigen in het team (de bedrijfsarts, hoger veiligheidskundige en arbeids- en organisatiedeskundige) kan de arbeidshygiënist niet ontbreken in het team. De Arbeidshygiënist biedt ondersteuning aan bedrijven door onder andere het in kaart brengen van gezondheidsbedreigende factoren in de werkomgeving. En richt zich op gezondheidseffecten op middellange- en lange termijn.

Wanneer inschakelen?

De arbeidshygiënist kan worden ingeschakeld bij blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkplek, klimatologische omstandigheden, blootstelling aan geluid, mechanisme trillingen of invloeden van licht. Daarnaast wordt inzicht gegeven op welke manier de werkzaamheden in een gezonde omgeving kunnen worden uitgevoerd. Juist omdat de impact van deze aspecten op langere termijn groot kunnen zijn, is het belangrijk het risico ervan tijdig te onderkennen.

Niet alleen problemen, maar juist oplossingen

Wist u dat u niet alleen de RI&E door De Arbodienst kunt laten uitvoeren, maar dat wij ook zorgdragen voor de opvolging hiervan? Zo denken wij niet in problemen, maar juist in oplossingen. Wilt u meer weten over de RI&E van De Arbodienst of Team Veiligheid zodat u ervan verzekerd bent dat uw medewerkers veilig en gezond kunnen werken? Ga dan snel naar onze website en lees meer over de RI&E.

Benieuwd naar wat andere klanten vinden van de RI&E van De Arbodienst? Lees dan het verhaal van Corre Slothouber, Safety Officer bij Niacet.

Het Laatste Nieuws