Arbodienst '21-30- bannermin

Welkom op dearbodienst.nl

Alles over Taakdelegatie binnen de bedrijfsgeneeskunde

Hoe kunt u de werkverdeling optimaliseren en de efficiëntie vergroten zonder in te leveren op de kwaliteit van zorg? Dat kan door middel van taakdelegatie. Een methode die binnen de bedrijfsgeneeskunde veel wordt gebruikt, zo ook bij De Arbodienst. In dit artikel geven wij u graag meer informatie over taakdelegatie en kunt u onze flyer over dit onderwerp downloaden.

Wat is taakdelegatie?

Taakdelegatie is het proces van het overdragen van specifieke taken en verantwoordelijkheden van de bedrijfsarts naar andere professionals. Deze andere professionals zijn geen artsen, maar Arboverpleegkundigen, Arbeidsvermogensspecialisten of Praktijkondersteuners Bedrijfsarts. De bedrijfsarts blijft wel eindverantwoordelijke binnen de taakdelegatie.

Doel van taakdelegatie

Taakdelegatie heeft net als supervisie het dol om de werkverdeling te optimaliseren en de efficiëntie binnen de bedrijfsgeneeskunde te vergroten. Zo blijft de kwaliteit van de zorg behouden.

Hoe waarborgt u taakdelegatie

Binnen De Arbodienst wordt er gebruik gemaakt taakdelegatie en om het werkende succes van dit proces te waarborgen, is er een dagelijks toetsingskader ontwikkeld. Binnen dit kader worden de beoordelingen van de gehouden spreekuren van taakgedelegeerden getoetst door de arts die voor hen verantwoordelijk is. De bedrijfsarts geeft dan een eindoordeel wat dan weer vermeld wordt in de terugkoppeling.

Meer over taakdelegatie

Wilt u meer weten over supervisie of wilt u deze informatie delen binnen uw organisatie? Download dan onderstaande flyer en neem bij vragen contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Download de Whitepaper Taakdelegatie

Het Laatste Nieuws