Argo Advies t2-32

Welkom op dearbodienst.nl

Nu nog betere ondersteuning voor MKB

Iedere organisatie heeft arbeidsvraagstukken; de vraagstukken van een MKB onderneming kunnen echter erg verschillen van die van een grote organisatie. Daarom heeft De Arbodienst nu MKB Support, arbodienstverlening speciaal voor midden- en kleinbedrijven.

Arbodienstverlening voor het MKB

Verzuim is iets wat u als werkgever liever niet te veel ziet in de organisatie. Zodra er een medewerker uitvalt, kan dit voor een MKB onderneming direct leiden voor verminderde omzet. Daarnaast wilt u dat iedere medewerker vitaal, fit en vol energie naar het werk komt. Mocht iemand onverhoopt toch verzuimen, dan wilt u de medewerker zo goed mogelijk bijstaan. In tegenstelling tot grote organisaties is de werkgever van een MKB niet alleen werkgever, maar ook vaak de directe leidinggevende, HR-professional, financieel medewerker én een collega op de werkvloer. U wilt de juiste ondersteuning bieden voor uw medewerkers. De Adviseur Arbeid en Gezondheid van MKB Support van De Arbodienst weet wat er speelt in de branche, is snel bereikbaar en denkt graag actief met u mee over de beste oplossing. Zo krijgt u ondersteuning en advies bij al uw arbeids- en verzuimvraagstukken.

Direct de helpende hand bij verzuimbegeleiding en vitaliteit

De Arbodienst gelooft dat uw onderneming voordeel uit haalt uit onze visie. Wij geloven dat:

 • Verzuim in de basis geen medisch probleem is en dat ziekte slechts één van de oorzaken is van verzuim. Daarom spreken wij van arbeidsverzuim, in plaats van ziekteverzuim;
 • Verzuim minder vaak voorkomt in organisaties waar een positieve organisatiecultuur, persoonlijk leiderschap en een menselijk aanpak de norm is;
 • Een vitale organisatie met bevlogen medewerkers bijdraagt aan een optimaal en duurzaam organisatieresultaat. Bevlogen medewerkers ervaren namelijk meer werkplezier, een hogere duurzame arbeidsproductiviteit en verzuimen minder;
 • De aanpak van arbeidsverzuim een managementkans is om de organisatie vitaal en toekomstbestendig te maken;
 • De leidinggevenden en de medewerkers samen verantwoordelijk zijn voor de organisatiecultuur, arbeidsomstandigheden en de kwaliteit van arbeid.

Waarom is de Arbodienst de juiste keuze voor MKB ondernemers?

Bij verzuim in een midden- tot kleinbedrijf biedt De Arbodienst adequate en mensgerichte ondersteuning, voor zowel de medewerker als de ondernemer. Samen met de medewerker kijken we naar de mogelijkheden en bieden we persoonlijke begeleiding om snel weer aan de slag te kunnen. De werkgever ondersteunen wij bij de bijkomende HR taken, het vinden van oplossingen, bewaken van de juiste uitvoer van wet- en regelgeving, taken rondom re-integratie, maar vooral bij de preventie van toekomstig verzuim en het verhogen van de inzetbaarheid van medewerkers. Mocht u behoefte hebben aan gerichte interventies zoals bijvoorbeeld psychische hulp , arbeidsdeskundige onderzoek of met een vitaliteitsvraagstuk, dan kan de adviseur van De Arbodienst u in contact brengen met een zusterorganisatie die u hierin kan ondersteunen.We bieden hiervoor een standaard basisabonnement.

Basisabonnement MKB

De Arbodienst ontzorgt u bij verzuim. Nog liever komen we preventief bij uw organisatie in beeld. Dit doen wij door onder andere advies bij PAGO, RI&E, vertrouwenspersoon, Beter-in-je-vel-lijn, inzet bij conflictsituaties, preventief advies door een psycholoog en HR advisering. Dit is onderdeel van het basisabonnement.

Daarnaast bieden wij:

 • Snel schakelen bij interventies
 • Adviseur Arbeid & Gezondheid op locatie, inclusief jaarlijks preventief gesprek
 • Eén vaste contactpersoon: snel schakelen en korte lijnen
 • Voldoen aan wettelijke kaders met ruimste pakket in de markt
 • Onderscheidende kijk op preventie, verzuimbegeleiding en ziekte
 • Uitgebreide kennis op het gebied van wet- en regelgeving
 • Maximaal ontzorgen en goede bereikbaarheid in heel Nederland
 • All-in tarief: geen verrassingen door onverwachte kosten

Dit basisabonnement bedraagt € 155,-- per medewerker per jaar (vraag naar de mogelijkheid voor een eventuele collectiviteitskorting). Met deze vangnetovereenkomst voldoet u aan de volledige wet- en regelgeving op het gebied van arbodienstverlening voor uw medewerkers.

De Arbodienst staat voor u klaar

Bent u een organisatie tot 100 medewerkers of aangesloten bij een verzekeraar, volmacht en samenwerkingen? Neem dan contact op met De Arbodienst en vraag een offerte aan. 

Wilt u meer informatie?