Argo Advies t2-37

Welkom op dearbodienst.nl

Hulp bij een traumatische ervaring

Psychische klachten door verlies, PTSS of zware onverwerkte traumatische gebeurtenissen hebben grote impact op iemands leven. Je kunt je daardoor anders voelen, gedragen en heftig reageren op bepaalde situaties. Voor medewerkers die een traumatische ervaring hebben meegemaakt biedt De Arbodienst - in samenwerking met onze zusterorganisatie PSION - aangepaste begeleiding in de vorm van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

EMDR

EMDR is geschikt voor mensen met onverwerkte trauma's en zware klachten en werkt vaak snel. De psychische klachten zijn vaak ontstaan als gevolg van een of meer beschadigende ervaringen die sporen hebben achtergelaten in het geheugen van de medewerker. Bij de start van de begeleiding door een PSION-psycholoog, gaat de psycholoog eerst uitgebreid in op de oorzaak en achtergrond van bepaalde klachten. Daarna wordt het verwerkingsproces opgestart. Door tijdens de sessie de herinnering naar boven te halen, met afleidingen als geluiden en bewegingen, zal de herinnering uiteindelijk haar kracht en emotionele lading verliezen.

EMDR is niet voor alle klachten geschikt. Uit het vooronderzoek maakt de PSION-psycholoog op of een gerichte traumabehandeling op dat moment nodig is en of EMDR daarvoor het geschikte middel is. 

Geen traumatische ervaring, maar is er wel psychische ondersteuning gewenst? 

Wanneer een medewerker door andere psychische klachten uitvalt, is het van belang om zo snel mogelijk te beginnen met professionele begeleiding. Bekijk de mogelijkheden op de pagina: 'psychische interventies' 

Wilt u meer informatie?

PSION

Deze dienst wordt uitgevoerd in samenwerking met onze zusterorganisatie PSION. Binnen paraDIGMA groep is PSION expert op het gebied van psychische klanten en psychische interventies.

Meer informatie leest u op de website van PSION