Argo Advies t2-44

Welkom op dearbodienst.nl

Van Spoedeisende Hulp naar Bedrijfsgeneeskunde

Maak de overstap naar Bedrijfsgeneeskunde!

De reden om over te stappen van de ene naar de andere branche is voor iedereen anders. Arbo-arts Peter Boek maakte na een tijd op de Spoedeisende Hulp de overstap naar de Bedrijfsgeneeskunde. Benieuwd naar waarom hij deze overstap heeft gemaakt en hoe hij dit heeft ervaren? Lees dan snel het verhaal van Peter.

De patiënt een spiegel voorhouden

“De reden dat ik arts ben geworden is omdat, toen ik jong was en een familielid ernstig ziek was, ik zag dat een stukje persoonlijke aandacht en empathie het verschil kan maken. Elke arts kan een pil voorschrijven, maar niet elke arts heeft de tijd of zin om op de klachtenbeleving in te gaan of de patiënt een spiegel voor te houden. Na mijn coschappen ben ik op de spoedeisende hulp gaan werken. Tijdens een avonddienst sprak ik een dame met pijn op de borst en benauwdheidsklachten. Het was nu de vierde keer in een maand tijd dat ze naar de spoedeisende hulp kwam. Er was al uitgebreid onderzoek gedaan: met hart en longen was niks mis en ook nu werd er niks gevonden. Ik ben gaan praten met deze vrouw, ik won haar vertrouwen en het bleek dat er privé ontzettend veel speelde. Na uitleg over de mogelijke lichamelijke gevolgen van stress herkende ze dit gelijk: mevrouw is niet meer teruggekomen.”

De overstap

Vervolgens heeft Peter zich verdiept in waar hij dit verschil wel kon maken. Zo kwam hij bij de Bedrijfsgeneeskunde uit: “Ik ben er van overtuigd dat als we met z’n allen net iets meer tijd besteden aan de persoon achter de klachten, er vele zinloze zorg vermeden kan worden. Bij De Arbodienst neem ik deze tijd en heb ik dagelijks het gevoel mensen echt te helpen. Een breed scala aan klachten komt voorbij, van psychische tot lichamelijke. Medisch inhoudelijk ervaar ik het hiernaast daarom als leerzaam.”

Ook het onderdeel sociale geneeskunde kwam aan bod. Peter: “aangezien ik nog maar weinig ervaring had met de sociale geneeskunde, was ik blij met het uitgebreide inwerkprogramma. Dit en de gesprekstrainingen heb ik dan ook als ontzettend leerzaam ervaren. Deze waren ook al aan bod gekomen tijdens mijn studie, maar dit is ontzettend goed geregeld bij De Arbodienst waardoor ik er enorm veel van geleerd heb. Ook komt de wet- en regelgeving uitgebreid aan bod.”

Het Inzetbaarheidsteam

Als (bedrijfs)arts werk je bij De Arbodienst in een Inzetbaarheidsteam; dit team ondersteunt werkgevers en haar medewerkers in het dagelijkse proces van verzuimbegeleiding, maar ook in het voorkomen van verzuim binnen de organisatie. Het inzetbaarheidsteam bestaat uit een (aantal) adviseur(s) Arbeid en Gezondheid en een aantal medisch professionals zoals de (Bedrijfs)arts.

“Ik werk veel samen in een jong team met diverse collega's; naast het werk is er nog veel ruimte voor ontspanning en gezelligheid. De samenwerking vind ik erg prettig. Omdat er vaak rake vragen gesteld worden, word ik scherp gehouden. Uiteraard stel ik deze ook terug, zodat we van elkaar leren. Kortom: een inspirerende omgeving waar je als arts veel kan leren!”

Aan de slag

Wil jij nu net als Peter aan de slag als arts bij De Arbodienst? Wacht dan niet langer en solliciteer! Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe en unieke collega’s met lef en enthousiasme die ons team komen versterken. Bekijk snel onze vacatures voor (bedrijfs)arts.

Het Laatste Nieuws